4D Sport

Rúdfitnesz / rúdsport

KEDD 16:00- 17:15  Kezdő rúdfitnesz (art) – Kővágó Henrietta

KEDD 18.45-20.00  Rúdfitnesz (akrobatikus) – Gazda Zsolt

SZERDA 16:45-18:00  Abszolut kezdő rúdsport – Cighardt Noémi

CSÜTÖRTÖK 18:45-20:00 Rúdfitnesz (akrobatikus) – Gazda Zsolt

CSÜTÖRTÖK 20:00-21:15  Kezdő rúdfitnesz (art)  – Kővágó Henrietta

PÉNTEK 16:45-18:00 Haladó rúdfitnesz (táncos, koreo) – Cighardt Noémi

 

Enyhén rugalmas tornásztalajon tartjuk rúdfitness edzéseinket. Fontos szempont volt számunkra, hogy a rudak között megfelelő távolság legyen illetve, hogy 3 méter magas tükrökön folyamatosan figyelemmel kísérhessük a mozdulatsorokat. Több mint 360cm a belmagasságunk, a rudak extra vastag króm csövekből készültek, így egyáltalán nem tudnak meghajlani.

Ha kipróbálnál valami egészen más rúdfitnesst, akkor gyere el és tapasztald meg a különbséget.

A rúdtánc (poledance)

A tánc, és a gimnasztika egyik formája, ahol a táncosok egy függőleges rúd segítségével mutatják be produkciójukat. A rúdtánc a koreografikusabb, táncelemekre koncentráló irányzata a műfajnak, míg a

rúdfitnesz a sportosabb vonalat képviseli, az erő- és ügyességi elemekre és az akrobatikára helyezve a fő hangsúlyt. A felsőtest erőssége, állóképesség, és az egyensúlyérzék nélkülözhetetlen ebben a sportban. Saját testsúlyunk megtartása a rúdon megfelelő fizikai erőnlétet igényel, ami sok gyakorlással, kitartó munkával idővel meghozza a gyümölcsét, és a fitt, sportos testalkatot is, eredményezi mellékhatásként 🙂

A rúdtánc mostanában már a testedzés egyik közkedvelt formája. Legalább annyira művészet, mint sport, az előadásmódot, a kifejezőerőt, a kreativitást és a kezdeményezőkészséget is pontozzák a versenyeken.
A rúdtánccal ma a legkülönfélébb környezetben találkozhatunk: része színházi és cirkuszi előadásoknak, művészeti rendezvényeknek, és természetesen elindult az önálló sportélet útján is. (sportaglexikon.hu)